Home

Weeradviezen

Weeractief.info adviseert richting overheden, bedrijven, organisatoren van evenementen en media. Een brede interesse en schrijven als passie maken (weer)adviezen op diverse gebieden mogelijk:

Verzameling weergegevens
Sinds 2006 verzamelt weerstation Horst weergegevens uit de regio Noord-Limburg. Deze kan ik op aanvraag ter beschikking stellen; inclusief opgetreden maximum- en minimumtemperaturen en neerslaghoeveelheden.

wswin
Voorbeeldgrafiek weerstation Horst mbv WSwin.

Ik houd dagelijks actuele weersontwikkelingen bij uit binnen- en buitenland door een grote hoeveelheid aan weersites en fora. Dankzij een breed netwerk kunnen weersextremen en foto’s van bijzondere weersverschijnselen paraat worden geraadpleegd.

Opstellen van verwachtingen
Aan de hand van dagelijkse modeluitdraaien van het Europese weercentrum (ECMWF), Deutsche Wetterdienst, GFS en UKMO geef ik een beoordeling van de weersverwachting. Dit doe ik zonder mij tezeer door de gevestigde weerinstituten te laten leiden. Het weer is een regionaal of zelfs lokaal verschijnsel wat zich niet makkelijk laat veralgemeniseren.

Voor het zogenaamde ‘nowcasten’ maak ik gebruik van zeer actuele radar- en satellietbeelden (verversingstijd 5 minuten). Een ideaal hulpmiddel bij het lokaliseren en voorspellen van regen- en onweersbuien.

Wintersportweer
Naast mijn algemene belangstelling in het weer heb ik een bijzondere interesse voor het weer in berggebieden en tijdens de wintersportperiode. Als weerman en redacteur van het wintersportportal SnowRepublic schrijf ik nieuws- en weerberichten.

Cursus/lezingen
Altijd al meer willen weten over de achtergronden van het weer? Ik geef voor geïnteresseerden de cursus “Inleiding in weer en klimaat” of op aanvraag lezingen. Wil je meer weten, mail me dan.

counter free hit unique web