Home

Portfolio

Nadat ik me lange tijd hobbymatig heb beziggehouden met weer en wintersport, kwam hierin eind 2006 verandering in. Na drie seizoenen als weerman op diverse wintersportplatforms werk ik sinds 2009 als redacteur en weerman voor de grootste wintersportsite van Nederland en België Wintersporters.nl. Hoe dit tot stand kwam lees je hieronder.

Ski.startpagina.nl/prikbord :: 2006/2007

Het begon aan het begin van het winterseizoen 2006-2007 toen op het wintersportforum ski.startpagina.nl een oproep verscheen voor een dagelijks weerbericht op het forum. Door vele uiteenlopende (lokale) weersites raakte men het overzicht kwijt; bovendien bleek het voorspelde weer achteraf vaak niet overeen te komen met de werkelijkheid. Als weeramateur en wintersportliefhebber heb ik daarop aangeboden een dagelijks weerpraatje te verzorgen. Sindsdien heb ik de rest van het seizoen het weerbericht geschreven onder de noemer Alpenweerpraat wat inmiddels mijn handelskenmerk is geworden. De Alpenweerpraat bleek in een behoefte te voorzien die er op dat moment niet was.


Redacteur wintersport.blog.nl :: 2007/2008

De Alpenweerpraat bleef niet onopgemerkt. In februari 2007 werd ik door Claire Boonstra, mede-oprichter van Layer.com benaderd om redacteur te worden voor het weblog wintersport.blog.nl, onderdeel van Blog.nl. Dit platform bood schrijvers de gelegenheid een thema - in dit geval wintersport - van commentaren te voorzien.

wintersportblog

Claire wilde haar weblog nieuwswaardiger maar ook interactiever maken. Met de komst van Saskia Smulders en ik werkten we tot en met het seizoen 2007/2008 met z’n drieën aan wintersport.blog.nl.

 

Oprichter Weer.blog.nl

Met het schrijven voor wintersport.blog.nl wilde ik me in 2007 verder ontwikkelen als redacteur, die kans kreeg ik door bij blog.nl het eigen weblog weer.blog.nl op te richten. Hier schreef ik over dagelijkse of bijzondere gebeurtenissen of nieuwtjes die de dagelijkse berichtgeving ontglippen.

 

Hoofdredacteur en weerman SnowRepublic :: 2008/2009

In het wintersportseizoen 2008/2009 ben ik hoofdredacteur en weerman geweest bij SnowRepublic.com.

 

Weerman en redacteur Wintersporters.nl

Sinds 2009/2010 werk ik voor Wintersporters.nl. De Alpenweerpraat, waar het allemaal mee begon, heb ik in ere gehouden. Nog steeds stuur ik mijn dagelijkse weerberichten de wereld in.

 

Sneeuwzekerheidspredikaat

In 2008 heb ik het sneeuwzekerheidspredikaat ontwikkeld dat de sneeuwzekerheid van wintersportplaatsen onafhankelijk meet. Een goede manier om te toetsen in hoeverre lokale toerismebureau's echt bieden wat ze beloven. Deze applicatie stond in het winterseizoen 2009-2010 op Wintersporters.nl.

 

Reporter Inhorst.nl

In 2008 heb ik met tussenpozen ook artikelen en nieuwsberichten voor de regionale nieuwssite Inhorst.nl gechreven. Een prachtig initiatief als tegenhanger van de gevestigde nieuwsmedia in de regio.

counter free hit unique web